Tudj meg mindent (is) energiatanúsítvány témában egy helyről

Most kivételesen nem számítógépes játékokkal kapcsolatos témát hozok. Hanem egy király weboldalról szeretnék röviden beszámolni, amit az egyik barátom ajánlott. Ez az oldal nem más, mint az e-tanusitas.eu, ahol egyrészt energetikai tanúsítványt vagy értékbecslést igényelhetünk. Másrészt pedig mindent (is) megtudhatunk, ami az energiatanúsítvány témájához kapcsolódik.

Energiatanúsítvány: mit jelent, mire kell, meddig érvényes?

Az e-tanusitas.eu oldalon egyszerűen megfogalmazott, de profi tudásra támaszkodó tájékoztatók segítségével kaphatunk választ az energetikai tanúsítvánnyal vagy energiatanúsítvánnyal kapcsolatos kérdéseinkre. Olyan alapvető szinttől, hogy egyáltalán mit mutat meg ez a tanúsítvány, mire kell és meddig érvényes.

energiatanúsítvány

A weboldalról megtudhatjuk, hogy az energiatanúsítvány kérdése leggyakrabban ingatlanok eladása előtt kerül szóba, de ilyen dokumentumra szükségünk lehet bizonyos pályázatok elbírálása során is. Az energetikai tanúsítvány ugyanis egy olyan dokumentum, ami azt mutatja, meg, hogy egy adott ingatlan hogyan teljesít különböző energetikai elvárások szempontjából.

Az e-tanusitas.eu csapata olyan energetikai tanúsítványokat készít, amelyek alapvetően 10 évig érvényesek, de több helyen felhívják rá a figyelmet, hogy egy ilyen dokumentum mindig azt mutatja meg, hogyan teljesített az adott ingatlan akkor, amikor felmérték az állapotát. Ezért abban az esetben, ha bármi energetikai szempontból jelentősebb beruházás történik (pl. szigetelés, napelemes rendszer kiépítése stb.), fontos új tanúsítványt igényelni. Egy jobb energetikai besorolás ugyanis sokat számíthat pályázatok elbírálásakor, valamint magasabb eladási árat is jelenthet ha az ingatlan eladását tervezzük.

Az e-tanusitas.eu tájékoztatóinak hála gyorsan és egyszerűen szerezhetjük meg a legszükségesebb infókat energiatanúsítvány témában. De ha bővebb, alaposabb tájékozódásra vágyunk, szemezgethetünk blogjuk változatos témájú írásai közül is.

Az e-tanusitas.eu pedig egyértelműen meggyőz arról, hogy ha tanúsítvány kell, őket érdemes hívni.