Ideje letenni a számítógépes játékokat, és elmenni a Balatonra!

Gyerekkorom óta odavagyok a számítógépes játékokért, nem tudom miért, de abszolút le tudnak nyűgözni. Amikor játszom, teljesen bele tudok feledkezni az adott világba, és van, hogy ilyenkor alig állok fel a monitor elöl. Múltkor már a barátnőm szólt rám elég erélyesen, hogy ideje most már kicsit kimozdulnunk, úgyhogy nincs mese, megyünk a Balatonra a hétvégén.

Így is lett, viszont én akartam valami aktív programot keresni a strandolás mellett, így találtam rá a neten a balatonpro.hu oldalára. Hogy kik ők? Lényegében vitorlás szolgáltatásokat nyújtanak a Balatonon, azaz különböző szervezett túra-csomagok érhetők el náluk, amik mindig az adott igényekhez vannak igazítva. Így egy legénybúcsú során például elengedhetetlen a Balaton közepén történő fürdés, a zene, meg persze az alkoholfogyasztás is. Sőt, Siófokon még a helyi szórakozóhelyekre is be lehet térni a BalatonPRO által kínált csomaggal, ha éppen bulizásra vágyik a társaság.

De a balatonpro.hu oldalán ennél sokkal több minden is megtalálható. A fő menüpontokat a hajóbérlés, vitorlás szolgáltatások (például vitorlás alapoktatás, sétavitorlázás), privát rendezvények és a rendezvényszervezés adják. Talán a legnépszerűbbek ezek között a privát rendezvények, melyek között van legény- és lánybúcsú, szülinapi buli, lánykérés vagy házassági évforduló. De mivel nekünk ezek most nem annyira jöttek szóba (és nem, még a leánykérés sem), ezért inkább a sétavitorlázást kezdtük nézegetni. Abban biztos voltam, hogy egyikünk sem szeretne vitorlát vezetni, és túlságosan sűrű programot sem akartunk, így a relax és fürdő túrák szimpatikusnak tűntek. Ezek a programok (a balatonpro.hu lapon leírtak alapján) egyéni igények szerint alakíthatók, így az időtartam is attól függ, miben gondolkodunk. Nekünk a nyári hőség miatt rögtön a vitorlás fürdős túrák jutottak eszünkbe, hiszen akkor értelme is van, hogy a Balatonra megyünk, meg hát persze a nagy kánikulát nem is lehet másképp kibírni.

balatonpro.hu

Azt is megtudtuk viszont, hogy ez a program (ahogyan az összes többi is) kombinálható más csomagokkal, így például egy romantikus vacsorával vagy borkóstolóval is ki lehet egészíteni a fürdős túrát. Mondanom sem kell, hogy ez megtetszett a barátnőmnek, ahogy olvastunk róla, úgyhogy végül abban maradtunk, hogy egy vacsorát még hozzácsapunk az ajánlathoz félnaposra kihúzva a túrát. A vacsora egyébként a siófoki kikötőben lesz, ahonnan egyébként a legtöbb vitorlásuk indul is. Ez nekünk meg is felelt, úgyis Siófokra szoktunk menni általában.

Így hát meg is beszéltük, mit szeretnénk, és ki is töltöttük az ajánlatkérő űrlapot a balatonpro.hu linken, ahol üzenetben megírtuk, milyen plusz szolgáltatásokra lenne szükségünk. Nem sokkal ezután fel is vették velünk a kapcsolatot, így gyorsan le is lehetett foglalni még a hétvégére a túrát. Viszont nektek azt ajánlom, hogy inkább korábban foglaljatok, mert általában sokan fordulnak a BalatonPRO-hoz ilyenkor nyáron.