Ha az autós játékokban nem is, a valóságban jól jön egy online gumidiszkont

Mivel a szerelmem, akivel immáron lassan öt éve osztom meg az életem, fejlesztő és másodállásban játékújságíró, így mint magától a gépezéstől, mind a számítógépes játékoktól nem áll távol, mondhatni, a mindennapjai nagy részét ezek a dolgok teszik ki. Így amióta vele vagyok, én is sokkal jobban konyítok ezekhez a dolgokhoz, noha én nem tudok azért annyi időt eltölteni ezekkel, mint ő. Felfedeztük azonban, hogy van jó néhány olyan számítógépes és konzolos játék, amit nagyon is szeretünk együtt nyomatni – az én egyik nagy kedvenceim a retro, 8 bites játékok, a másik pedig az autós játékok. Ez főként annak fejében lehet érdekes, hogy a valóságban nem vezetek, nincs jogosítványom és egyelőre nem is vonz, hogy legyen, de majd valószínű a kényelem fog győzni előbb-utóbb. Barátomnak van jogsija, de úgy elrettentette az oktatója stílusa a vezetéstől, hogy amióta ismerem, még nem láttam vezetni. Mondjuk a belváros közepén élünk, szóval felesleges is lenne egy autó, de azért a későbbiekben át kell ezt majd gondolnunk. Na de vissza a játékokhoz. Egyik közös kedvencünk egy retro játék újragondolása, ami nem is a grafikájában, hanem a vezérlésében mutatkozik meg leginkább. Itt a világ különböző pontjain kell megversenyeznünk a többi játékossal – olyan jók vagyunk benne, hogy mindig dobogósok leszünk a tour-ok végén. A múltkor felfedeztük, hogy kijöttek a játékhoz új extra pályák és kihívások is, tettünk is vele egy próbát, de nagyon nem tetszett a feeling – az extrán könnyű első pár pályát egy-két brutálisan nehéz követte, így az élvezet helyett inkább bosszankodás volt a játék vége – valahogy nem volt jól felépítve egy-egy kihívás. Persze azért még fogunk vele próbálkozni, és nem is vagyunk azok a kifejezetten játék miatt sokáig bosszús típusok, de láttunk már olyat, aki egy ilyen dolog miatt képes nagy patáliát csapni.

Egyébként az autókhoz sem értünk, de barátom olyan szinten, hogy azt se tudta sokáig megmondani, hogy a szüleinek milyen autója van. Azóta már kicsit jobban beleástuk magunkat a témába, ugyanis besegítünk nekik néhány otthoni teendővel kapcsolatban, és újabban a téli és nyári gumik cseréjét is mi zongorázzuk le. Ebben kiválóan a segítségünkre van a gumidiszkont internetes boltja, ahol a legkülönfélébb autógumikat tudjuk beszerezni, legyen szó akár téli gumiról, akár nyári gumiról, akár mind a négy évszakban használatos gumiabroncsról. (Bár itt hozzátenném, hogy mindenképpen érdemes elolvasni a weboldal blog szekcióján belül azt a cikket, hogy miért nem ajánlják kifejezetten a négy évszakos autógumikat a szakértők – persze szíve joga mindenkinek úgy dönteni, ahogy az a saját legjobb meggyőződése, de fő a szakértők véleménye és a biztonság, nem igaz?!) Szóval lényeg a lényeg, hogy amikor először ránk lett bízva ez a feladat, azt sem tudtuk, hogy álljunk neki, így a keresőt hívtuk segítségül. Igazából nem is feltétlen számítottunk arra, hogy akár házhoz szállítással is tudunk autógumit vásárolni, egyelőre csak annak irányába szerettünk volna elindulni, hogy megnézzük, egyáltalán milyen lehetőségek érhetőek el, mekkora árakon. Ha akkor bárki azt mondja nekem, hogy találunk egy ilyen webáruházat, ami ilyen könnyen megoldja a problémánkat, nem hittük volna el. A gumidiszkont egyébként miskolci székhellyel rendelkezik, így értelemszerűen, ha személyesen szeretnénk átvenni a kiválasztott árucikkeket, úgy ott tehetjük meg. Amennyiben nem szeretnénk vagy nem tudunk odautazni, illetve, ha alapvetően nem vagyunk miskolciak vagy Miskolc környékiek, akkor nagyszerű lehet a házhoz szállításos opció. Így a gumidiszkont kiválóan oldotta meg azt, hogy termékeik országszerte elérhetőek legyenek, így annak sem kell lemondania ezekről az ismert, megbízható márkákról és baráti, alacsony árakról, aki messze él az üzlettől.

gumidiszkont

Régen találkoztunk már ennyire jól felépített weboldallal – a kellemes megjelenés és az információkban gazdag menüpontok mellett elmondható, hogy abszolút felhasználóbarát a kialakítása, így minden könnyen megtalálható, amit keresünk. Így ha viszonylag kezdőként vetjük bele magunkat a gumidiszkont, azaz a gumiabroncsok világába, akkor sem leszünk elveszve. Ezt garantálom nektek – ha én nem vesztem el az oldalon, ti sem fogtok!) Ha azért valamennyire mégis konyítotok a témához, akkor legalább a nagyobb, ismertebb gáyrtókat és márkákat biztosan fel fogjátok ismerni. Ilyen a Michelin (igen, amilyen csillagot az éttermek kapnak), a Goodyear, a hazánkban igencsak ismert Continental vagy a Pirelli, de számos egyéb márka van még, akik akár középkategóriás, nagyon jó minőségű termékeket kínálnak számunkra. És mi a helyzet a házhoz szállítással? A szolgáltatás 1990 Ft/abroncs áron elérhető, és ami külön kiemelendő szerintem, hogy a rendelés időpontjától függően akár már egy-két munkanapon belül megtörténik a kiszállítás! Ilyen gyorsan nehezen lehet megoldani máshol ugyanezt a feladatot, ugye? El sem hittem, hogy Miskolcról akár az ország túlsó felébe is ilyen gyorsan eljuthat egy szett gumiabroncs, de aztán “hinnem kellett a szememnek”! Azért, ha bárki kérdésünk akad, az ügyfélszolgálatuk telefonszáma megtalálható a weboldal tetején, a kapcsolattartásra megadott e-mail cím mellett, így bátran fordulhatunk hozzájuk mind a két formában.

A keresőjük tényleg egy álom – ha az nincs, szerintem nem tudtunk volna eligazodni az autógumik tengerében. Először is az autógumi paramétereit tudjuk kiválasztani a szűrés első pontjában. Ennek első adata a szélesség, ami 30-astól a 355-ös értékig terjedhet (nem csak személygépjárműre, de motorra, kistehergépjárműre és tehergépjárműre is találhatunk náluk abroncsot). Ezután a magasságot tudjuk beállítani, ami maximum 90 lehet. Az átmérő 10 és 23 között alakul, ezek adják tehát az autógumi fő értékeit. Ezután jönnek még a különféle jellemzők, például az évszak szerinti besorolás. Téli gumit vagy nyári gumit szeretnénk, esetleg olyat, ami négyévszakos abroncs? Milyen legyen az autógumi terhelési indexe, valamint a sebességi indexe? Ezután a számtalan márka közül tudunk választani, csak egyet, vagy akár többet is kiválaszthatunk a szűkítési listára. Mielőtt lenyomjuk a keresés gombot, még annyit beállíthatunk, hogy szeretnénk-e az erősített kivitelt, a defekttűrő rendszert, valamint azt, hogy csak olyan találatokat adjon ki a rendszer, amelyek közül mindből legalább négy darab abroncs érhető el. Ezek után már tényleg játszi könnyedséggel tudjuk kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb terméket, a listázás pedig történhet ár szerint növekvő és csökkenő sorrendben, illetve népszerűség vagy készlet alapján. Ha új keresést szeretnénk indítani, egyetlen kattintással alaphelyzetbe tudjuk tenni a menüt, törölve minden szűrőt, és elölről kezdeni a folyamatot.

Mi tehát nagyon elégedettek voltunk a gumidiszkont által nyújtott szolgáltatással, és a termékek is nagyon hamar, az ígért időintervallumban érkeztek meg hozzánk. A fizetést mi utánvéttel és készpénzzel rendeztük, mert így volt a legkényelmesebb. Próbáljátok ki ti is a gumidiszkontot!