Elmesélem, hogyan találtam mikrohullámú sütőre az interneten

Nagyjából nyolcévesen kezdődött a számítógépes játékok iránti rajongásom. Én is azok közé tartoztam, akik a GTA-val kezdték a videojátékos pályafutásukat, azóta pedig nagyon sok műfajban és játék-típusban kipróbáltam magam. Mostanság inkább a narratív, kicsit gondolkodósabb játékokat kezdem megkedvelni, így egy időre felhagytam a lövöldözős, kevésbé összetett típusúakkal.

Tudom, hogy sokaknak a videojátékok elfecsérelt időnek és agyatlan szórakozásnak tűnnek csak, de én úgy gondolom ezek sokkal többek annál. Ez egy olyan hobbi, ami sok készséget segít elsajátítani, például a taktikus gondolkodást és a gyors reflexek működését.

Ahogyan a legtöbb gamernek, nekem is megvan a saját módom, hogyan játszom. Egy egész napos játékparti alkalmával például nincs időm rendesen enni, így ilyenkor mindig a mikróban melegítem meg az előző napi ételt. Na de a múltkor megesett, hogy elromlott a mikrónk. Bármit csináltam, nem reagált rá, úghogy gondoltam, itt bizony egy új készülékre lesz szükség.

Na de honnan vegyek mikrót? Két játék között rákerestem, hogy mikrohullámú sütő webshop. Így adta ki a Google a BestMarkt oldalát. Hallottatok már róluk? Mert ha nem, meg kell ismernetek őket, el is mesélem, miért.

Szóval feltévedtem a BestMarkt weblapkára, pontosabban a mikrohullámú sütő webshop aloldalra. Gondoltam pikk-pakk megleszek a választással, és tíz perc alatt meg is rendelem a készüléket. Na persze, ahogy én azt elterveztem… Amikor megláttam, hogy több, mint 250 féle mikeó van náluk, rögtön tudtam, hogy ez több idő lesz.

Jó, akkor szűrjünk valahogyan a találatokat, mert nem akarok több száz terméket végignézni. – gondoltam. Na de mik szerint lehet szűrést végezni? Lehet konkrét kulcsszavakra is keresni, de minimum és maximum árat is be tudtok állítani, illetve azt is, hogy raktáron vagy külső raktáron legyen-e az árucikk. Ezen felül márka, kialakítás, űrtartalom, kiejlző típus vagy vezérlés szerint is kereshetünk, de észrevettem, hogy lejjebb az időzítő alapján szintén lehet szűrni.

A kedvenc márkám a Samsung, úgyhogy azon gondokodtam, hogy csak arra keressek rá külön, de gondoltam, mégsem teszek így, nehogy kihagyjam egy másik márka jó ajánlatát. Beállítottam, hogy maximum 50 ezer forintig keresek mikrót, mert többet most nem tudtam erre költeni. Úgy rendeztem a találatokat, hogy ne a népszerűek legyenek elöl, hanem a legolcsóbbak. Nem tagadom ugyanis, hogy elég spórolós ember vagyok, a barátaim gyakran hívnak smucignak is.

Szóval vissza a mikrohullámú sütő webshophoz! A legolcsóbb találatok között Sharp mikrók voltak, aztán jöttek a Gorenjék és Toshibák. Lecsekkoltam ezeket is, és nem voltak igazán rosszak, de valahogy még nem nyerték el a a tetszésemet. Ezek után viszont ráakadtam egy gyönyörű Samsung mikróra, aminek a külseje már rögtön megvett. A terméknél a BestMarkton ugyanis csomó kép van fent jó minőségben és több szögből lefotózva. Volt rajta digitális időjelző, több funkció és fokozat, emellett 800 W-os volt, és 23 literes. Az ára sem volt nagyon vészes, főként ahhoz képest, hogy milyen jó márka a Samsung. Érdekelt viszont az is, hogy másoknak hogy vélt be a mikró, ezért megnéztem az értékeléseket is. Ketten is öt pontot adtak rá az ötből, és az egyik felhasználó írta is, hogy nagyon könnyű kezelni. Na ez nekem pont jó lesz, ha csak ki akarok szaladni a játék szünete közben megmelegíteni az ebédemet. – gondoltam. Érdekelt azonban, hogy mennyire hangos a mikró, és hogy milyen hangosan csipog, ha kész az étel – ez szintén a játék miatt fontos szempont. A kérdések és válaszok szekcióba így írtam egy kérdést a MestMarkt dolgozóinak, hátha válaszolnak.

Nagy meglepetésemre már aznap este visszaírtak, ami megerősített benne, hogy ez lesz a számomra megfelelő készülék. Így másnap visszamentem a BestMarkt oldalára, a mikrohullámú sütő webshop részhez. De mielőtt ezt megtettem volna, kicsit körülnéztem a nyitó oldalon. Ott azonnal szembejött velem egy elektormos roller, amire bevallom, már régóta vágyom. De erre most nincs pénzem, ezt magamnak is be kellett ismernem. Az ajánlatoknál videókártyák, alaplapok, külső merevlemezek, monitorok és játék konzolok is megtalálghatók. Ezek mind olyan dolgok, amik alapból engem is érdekelnek, azok ugyanis jól jönnek egy gamernek bármikor. De miután rendesen körbenéztem a BestMarkt honlpaján a mikrohullámú sütő webshop aloldalon kívül, észrevettem, hogy itt bizony nem csak háztartási gépkeket lehet kapni. Vannak itt szórakoztató elektronikai és világítástechnikai cikkek, játékok, irodaszerek, de külön értékcsökkentett termékek is. Ezek általában csomagolássérült darabok, amiket jóval olcsóbban is lehet beszerezni.

Itt láttam meg egy LG mikrót, ami most majdnem féláron volt, mert bontott a csomagolása. Megnéztem a mikró specifikációit, és teljesen jó adatokat írtak róla, a vélemények alapján pedig ez is egy ötcsillagos termék. Javított volt ugyan, de a holnapon írtak szerint szakszervíz hozta rendbe, és így mindenben megfelel egy új terméknek. Ráadásul egy év jótállást is biztosított az árura a BestMarkt. Hát nem kellett nekem több, eldöntöttem, hogy megveszem ezt az LG mikrót. Láttam, hogy ha személyesen veszem át a terméket, akkor ingyenes, és a rendelés leadása után azonnal lehet érte menni, de kicsit több, mint ezer forintért házhoz is szállíttathatom, vagy GLS csomagpontra is kérhetem. Úgy gondoltam itt is érvényesítem “a legolcsóbb megoldás a legjobb” elvemet, és üzletbe kérem a mikrót.

Megvettem online módon, és meg is kaptam a visszaigazolásomat, hogy akár már ma mehetek érte. Viszont rájöttem, hogy elhozni nem lesz egy könnyű menet, így inkább csak a jövő héten ugornék be érte, amikor amúgy is mennék a városba kocsival. De bizonytalan voltam benne, hogy megtartják-e addig a termket, így írtam egy emailt a biztonság kedvéért nekik arra a címre, amit a honlapon megadtak. Ha egyébként inkább a telefonálós típusok vagytok, akkor nyugodtan fel is hívhatjátok a BestMarkt munkatársait, hétfőtől péntekig reggel és este 8 között keresheted őket, szombaton pedig 10-től 2-ig elérhetők.

Szóval visszaírtak, hogy megtartják a terméket, és így is tettek, simán át tudtam venni a következő héten a Ferenc téri üzletben a mikrót. Otthon megnéztem rendesen, mit is vásároltam a BestMarkt mikrohullámú sütő webshopjában. Nagyon tetszett a készülék, minden igényemnek megfelelt, jó szolgálatot tesz azóta is a videójátékozás közben.

Olyannyira megtetszett a BestMarkt, hogy fel is iratkoztam a hírlevelükre, amelyet a weboldal alján lévő űrlapon keresztül tudtok megtenni az email-címetek és a keresztnevetek megadásával. Ugyanitt egyébként kapcsolat részleget, szerződési feltételeket és szerviz alpontot is találhattok, melyek minden fontos infót leírnak a vásárlással kapcsolatban. Mindezt nagyon átlátható módon, így a BestMarkt egy igazán jól működő weblapot kínál, ahol egyszerű a keresés.

Nézzetek nyugodtan ti is rá, hátha találtok valami jó kis terméket, akár valami számítástechnikai vagy gamer kiegészítőről, akár egy mikrohullámú sütőről van szó.