A kommunikáció a weboldalak készítésénél is fontos

A számítógépes játékokról mindenkinek megvan a maga véleménye és elég nagy konfliktusokba lehet keveredni ezekkel kapcsolatban, ebbe rendszerint szülő-gyerek párok esnek bele, de számos felnőtt is komoly függőségben szenved. Nem véletlenül hoztam be a függőséget mint téma: a videojátékok az egyik legkönnyebben függőséget okozó dolgok közé tartoznak. Minden érzékszervet képes lekötni és manapság, amikor jóval több ingerre van szüksége egy átlagos embernek – legalábbis úgy érezzük -, a számítógépes játékok tökéletesek arra, hogy lekössenek bárkit; és még kommunikálni sem feltétlenül kell hozzá más emberekkel, ha pedig mégis, akkor is csak chaten keresztül tőszavakkal és rövidítésekkel. Őszintén megmondom, én nem vagyok teljes mértékben a számítógépes játékok ellen, ettől függetlenül szerintem túl sokat ülünk a mindennapokban az online felületetek előtt és görgetjük, használjuk azokat – és túl keveset foglalkozunk egymással, és ha mégis, akkor általában egyre kevésbé fordulunk egymáshoz megfelelő érzékenységgel és személyes észrevételeim szerint egyre kevésbé tudunk választékosan, egyértelműen kommunikálni az anyanyelvünk szókincsével.

Amikor kis vállalkozásunk számára új weboldalt akartunk készíttetni, sok szempontot kellett figyelembe vennünk és természetesen sarkalatos pontnak bizonyult az azt vállaló cég kommunikációja is. Mivel sok szempontunk volt, nem volt egyszerű a döntés, de a Keresőben Első hű volt jelmondatához: „Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké”!

Ez keltette fel a figyelmemet elsőként, hiszen a szlogen tömör volt ugyan, viszont rögtön látni lehetett belőle, hogy ennél a cégnél a dolgozók a kommunikáció mesterei. Nekem pedig pontosan erre volt szükségem egy olyan, az ügyfelekkel is jól kommunikáló cégre, akik írásban is képesek meggyőzni az ügyfeleket arról, hogy az adott weboldal üzemeltetője ha lesz számukra a lehető legjobb választás. Természetesen egy szlogen nem minden, viszont a hosszas kutakodás után eléggé felkeltette az érdeklődésemet ahhoz hogy a csapatommal közösen részletesen átnézzük az oldalukat és azt, hogy mit kínálnak. A weboldal szerkesztésben dolgozók száma hatalmas, s így összességében elmondhatom, hogy egyáltalán nem volt könnyű a választás, viszont a dolgunkat megkönnyítette az, hogy azt is megnéztük, melyik vállalkozás milyen honlapokat készített az elmúlt időkben; és igyekeztünk körbe kérdezni az ismerősök körében is, de nagy szerencsénkre többeknek volt már tapasztalata a Keresőben Elsővel és mindenki kizárólag szuperlatívuszokban nyilatkozott róluk.

Az egész csapatommal elsősorban a személyes tapasztalatnak hiszek, így az ismerősi ajánlások alapján több ezzel foglalkozó vállalkozást is felkerestünk, hogy meghozhassuk a legjobb döntést. A személyes felkeresések után viszont már közel sem kellett annyit gondolkozni, de mint ahogyan azt előzetesen gondoltuk: egyértelműen a Keresőben Első lett a befutó mindenkinél. Már az első kapcsolatfelvételtől kezdve egészen a folyamat legvégéig kiváló kommunikáció jellemezte őket. A munka nem húzódott el hónapokig és mindenről folyamatosan tájékoztatva is voltunk. Az ár érték arányuk is kiválónak bizonyult, de a legvégén nem éppen azt kaptuk, amit vártunk: ha nem annál sokkal jobbat!

Mindenki fejében meg volt egy-egy koncepció: kisebb nagyobb eltérésekkel ugyan de nagyjából ugyanolyanok. Ugyan a Keresőben Első elvállalta, hogy elkészítik nekünk az előzetesen elképzelt álomhonlapot, de a végeredmény ezeket az előzetes elképzeléseket is magasan felülmúlta, amivel nem is számoltunk. Mi a magunk részéről nagyon örülünk, hogy sok gondolkodás után ugyan, de őket választottuk – amennyiben te is szeretnél magadnak vagy vállalkozásodnak egy kiváló honlapot egy olyan cégtől, amely hű ahhoz, amit hirdet – Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké – ne is gondolkozz tovább!