A játékok mellett az egészségünkre is hangsúlyt kell fektetni

Az online játékok sokak életében játszanak igen nagy szerepet, azonban nem szabad megfeledkezni az egészségünkről sem. A fogkő eltávolítás is egy olyan kérdés, amivel foglalkozni kell.

A fogorvosbudapest.info pedig az a hely, ahol magas szakmai színvonalon dolgoznak. Így ha szükségünk van fogkő eltávolításra, akkor érdemes őket felkeresni. Persze nem csak ebben a kérdésben, hiszen fogászati beavatkozások széles skáláját kínálják, mindezt megfizethető áron, korrekt feltételekkel.

De hogy mi is az a fogkő és miért fontos a fogkő eltávolítás? Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem bizony egészségügyi kockázatokat is hordoz magában, ha nem távolítják el a fogkövet. A fogkő maga a nyálból rakódik ki, és tele van csírákkal, baktériumokkal, gombákkal. Ezek pedig akár az egész szervezetre is káros hatással lehetnek. A fogkő eltávolítás tehát ebből a szempontból is igazán nagy jelentőséggel bír.

A fogorvosbudapest.info pedig az a rendelő, ahol ezt is magas színvonalon végzik el. Sőt, itt a prevencióra is nagy hangsúlyt fektetnek, tehát a megelőzésre. Hisz az itt dolgozók célja az, hogy mindenki megőrizhesse fogai egészségét. Így csak olyan beavatkozásokat végeznek el, ami a páciens érdekeit szolgálja.

Csapatként tekintenek minden résztvevőre, a páciens, az orvos, a dentálhigiénikus és az asszisztens egy csapatot alkot (akárcsak egy online játékban), és ez a csapat együttműködő és a páciens érdekeit tartja szem előtt.

De hogy hogy is zajlik a fogkő eltávolítás a fogorvosbudapest.info-nál? Egy kis zsibbasztás vagy injekciós érzéstelenítés után ultrahangos készülékkel távolítják el a fogkövet. Ahová pedig ez a készülék nem ér el, ott kézi megoldást alkalmaznak. Ízesített apró só polírozásával tüntetik el a makacs foltokat, elszíneződéseket, a folyamatot pedig egy pasztával való átsimítás zárja. Ami segít az érzékenységen és a felszín érdességét is lesimítja.

Sokszor a fogkő eltávolítás az első lépés egy komplex fogászati kezelés során, sőt, a legtöbb esetben ez az első lépés. Más beavatkozásokat azért előz meg, mert maga a fogkő számos baktériumot, gombát és csírát tartalmaz, melyek a többi beavatkozás sikerét hiúsíthatják meg. Tehát ha van egy lyukas fogunk, vagy akár egy implantátum beültetése előtt állunk, mindenképp vegyük figyelembe, hogy ezeket meg kell előzze a fogkő eltávolítás.

A fogkő eltávolítás nem fájdalmas, némileg kellemetlen, de ha ügyelünk a megfelelő szájhigiénére, nincs gyakran szükség erre.